skip to Main Content
+31(0)79 362 0512 info@careforheart.nl Koraalrood 28 - 2718 SC Zoetermeer

De laatste jaren wordt er veel aandacht besteedt aan patiëntveiligheid. Het verbeteren van de patiëntveiligheid is niet alleen een kwestie van het terugdringen van tekortkomingen, maar ook van het actief signaleren en benutten van nieuwe kansen om de zorg veiliger te maken.

Patiëntveiligheid wordt niet aan het toeval overgelaten, maar optimaal georganiseerd. Zo werkt Care for Heart met een Veiligheidsmanagement Systeem (VMS) om patiëntveiligheid te organiseren. Daarbij kan worden aangetekend dat Care for Heart behoort tot de laag risico polikliniek. Er vinden geen (risicovolle) ingrepen plaats.

U KUNT ZELF ACTIEF BIJDRAGEN AAN UW VEILIGHEID DOOR UW AFSPRAAK GOED VOOR TE BEREIDEN:

  • Breng altijd uw legitimatiebewijs, verzekeringspas en verwijsbrief mee
  • Lees zelf ook uw verwijsbrief of de informatie klopt en actueel is
  • Informeer altijd eerlijk uw arts over uw klachten, medische voorgeschiedenis en medicatie. een arts kan u niet optimaal behandelen bij onvolledige informatie
  • Vraag uw apotheker om een actueel medicatieoverzicht en breng dit mee
  • Laat weten waar u allergisch voor bent of van welke medicatie u eerder bijwerkingen heeft ondervonden
  • Zet uw vragen op papier
  • Neem gerust iemand mee naar het gesprek, twee horen meer dan één.

WAT IS DE OPTIMALITEIT VAN CARE FOR HEART?

De aangesloten cardiologen volgen de laatste ontwikkelingen op de voet. Jaarlijks worden nationale en internationale congressen en nascholingsbijeenkomsten bezocht. Ook worden de landelijke en internationale richtlijnen gevolgd en meteen in de praktijk geïntegreerd. Care for Heart werkt samen met andere ZBC’s voor Cardiologie en alle algemene en Academische Ziekenhuizen in Nederland.

VRAGEN OVER KWALITEIT VAN ZORG?

Back To Top