Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden. Mocht u een vraag hebben die niet is opgenomen in de lijst, neem dan gerust contact (079-3620512) met ons op.

Vraag en antwoord over Care For Heart

 • Vergoed mijn zorgverzekeraar de kosten van mijn behandeling bij Care for Heart?

  Ja, uw behandeling wordt volledig vergoed. Alle geboden zorgactiviteiten vallen onder de basiszorgverzekering. U hoeft ook geen aanvullend pakket te hebben. Enige voorwaarde van zorgverzekeraars is dat u verwezen bent door uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. Er geldt een wettelijk eigen risico in de basisverzekering. Voor meer informatie verwijzen wij u naar website van de Rijksoverheid.

  Bent u niet of in het buitenland verzekerd, dan gelden de passantentarieven.

 • Op welke termijn kan ik een afspraak krijgen?

  Standaard is dat er geen wachttijden zijn.

 • Hoe maak ik een afspraak?

  U kunt telefonisch een afspraak maken (tel. 079 362 05 12) of een verzoek indienen via het contactformulier. U wordt dan teruggebeld.

 • Kan ik mijn afspraak wijzigen of annuleren?

  U kunt uitsluitend telefonisch een afspraak wijzigen of annuleren. Wij wijzen u erop dat afspraken die niet worden nagekomen of niet 24 uur van te voren zijn afgezegd, in rekening zullen worden gebracht. Dit in verband met de voor u gereserveerde tijd.

 • Ik ben mijn afspraak vergeten, wat nu?

  Helaas komt het regelmatig voor dat afspraken worden vergeten. Wij wijzen u erop dat afspraken die niet worden nagekomen of niet 24 uur van te voren zijn afgezegd, in rekening zullen worden gebracht. Dit in verband met de voor u gereserveerde tijd.

 • Welke onderzoeken worden verricht bij Care for Heart?

  Care for Heart is een polikliniek voor hart en vaatziekten en beschikt over de meest gebruikte hartfunctie onderzoek. Alle patiënten met (verdenking op) een aandoening van hart- en vaatziekten kunnen bij ons terecht. Alle cardiovasculaire problematiek kan volledig geanalyseerd worden.

 • Wat is Care for Heart?

  Care for Heart is een Stichting en Instelling voor reguliere Medisch Specialistische Zorg (IMSZ) en is gecertificeerd volgens ISO en is in het bezit van het ZKN Keurmerk en het VMS. Alle zorgactiviteiten zijn poliklinisch electief en planbaar.

 • Wat is een ZBC?

  Een ZBC is een Zelfstandig Behandel Centrum waar reguliere gezondheidszorg wordt uitgeoefend met de voordelen van vakgerichtheid en kleinschaligheid maar zonder de nadelen van een groot ziekenhuis.

 • Wat kan ik verwachten tijdens mijn afspraak?

  Tijdens uw eerste bezoek aan Care for Heart krijgt u een intakegesprek met een cardioloog. Daarnaast wordt er altijd direct onderzoek verricht en krijgt u ook dezelfde dag de uitslag en er wordt indien nodig gestart met een behandelplan

 • Kan ik ook zelf een afspraak maken zonder verwijzing van een arts bij Care for Heart?

  Ja, u kunt zelf een afspraak maken zonder verwijzing van de huisarts. Houdt u er dan rekening mee dat u wel zelf de rekening dient te betalen. Keuringen vallen niet onder de verzekerde zorg. Voor de kosten hiervan verwijzen wij u naar de passantentarieven elders op onze website.

 • Ik ben al onder behandeling bij een cardioloog, maar wil graag een second opinion; kan dat?

  U kunt altijd een verwijzing vragen aan uw huisarts voor een second opinion. Iedereen heeft, conform de basis zorgverzekeringwet, recht op een second opinion en een (wettelijke) vrije artsenkeuze. Wij ondersteunen het principe van vrije artsenkeuze en eigen verantwoordelijkheid.

 • Wat gebeurt er als ik opgenomen moet worden in het ziekenhuis?

  Elk ziekenhuis of Eerste Hulp Afdeling kan met uw toestemmingsverklaring uw gegevens bij Care for Heart opvragen. Ook heeft uw huisarts/huisartsenpost de beschikking over uw gegevens.

 • Is mijn patiëntendossier beschikbaar als ik word opgenomen?

  Elk ziekenhuis of Eerste Hulp Afdeling kan met uw toestemmingsverklaring uw gegevens bij Care for Heart opvragen.
  Ook heeft uw huisarts/huisartsenpost de beschikking over uw gegevens.

 • Wat is IMSZ?

  Care for Heart is een Stichting en Instelling voor reguliere Medisch Specialistische Zorg (IMSZ) en is gecertificeerd volgens ISO en is in het bezit van het ZKN Keurmerk en het VMS (Veiligheid Management Systeem). s of Eerste Hulp Afdeling kan met uw toestemmingsverklaring uw gegevens bij Care for Heart opvragen.
  Ook heeft uw huisarts/huisartsenpost de beschikking over uw gegevens.